De bouw van de Agnietenhof in Zwartsluis.
De bouw van de Agnietenhof in Zwartsluis. Foto: Henk Kuik

Woningbouw Agnieten-
hof loopt op schema

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - De bouw van de Agnietenhof vordert gestaag. Fotograaf Henk Kuik maakte een foto van de voortgang. "We zijn blij dat de bouw gewoon door kan gaan", zegt ontwikkelaar Frans van de Wetering van IJsselland Ontwikkeling.

"We zijn volop aan het bouwen en de bouw loopt volgens schema door", merkt hij op. "We merken aan alle kanten dat verkopen geen probleem is." Er komt ook iets bijzonders, zegt hij. "Het plan is met een architectuur in de stijl van de Delftse School. Dat leidt tot echt een bepaald soort gebouw. En daar wil je alle faciliteiten in maken." Een van de penthouses heeft daarom zelfs twee terrassen. Het volledige plan, op het terrein van het voormalige Agnieten College, bestaat uit elf woningen en zeven appartementen.

In september konden de toekomstige buren elkaar al ontmoeten tijdens een kopersavond. "Er gebeurt veel in die periode, mensen gaan bijvoorbeeld keukenshowrooms bezoeken. Wij willen met zo'n avond even het ventiel opendraaien. Mensen kunnen dan in een ontspannen sfeer met de buren bij elkaar komen en informatie vergaren over de bouw."

Vanwege de coronamaatregelen kon een gepland startmoment voor de bouw niet doorgaan, hoewel de bouw zelf overigens wel van start ging. In het derde kwartaal van dit jaar moeten de woningen opgeleverd worden, in het kwartaal daarna staat de oplevering van de appartementen gepland. "Dan is het ook af, de cirkel weer rond. En dan kunnen mensen daar ook weer historie gaan maken.”