De 'lopende' verjaardag van Henk Slot.
De 'lopende' verjaardag van Henk Slot. Foto: Enrico Kolk

Henk Slot viert zijn zestigste verjaardag met walk-by en drive-through: 'Groeten aan je vrouw'

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - "Groeten aan je vrouw", roept Henk Slot een man na die hem kwam feliciteren. Het is een welbekende kreet van een welbekende Gaellemuniger. Afgelopen zaterdag vierde Henk zijn zestigste verjaardag.

Die verjaardag is bijna net zo speciaal als Henk dat zelf is. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om een groot feest te organiseren, dus moest daar iets anders op bedacht worden. En laat dat maar aan zijn familie over. Ze bedachten een walk-by (via een tafeltje) en een drive-through (met toeterende auto's). Wie langskomt rijden, kan even toeteren om Henk te feliciteren.

Veel auto's rijden zaterdag inderdaad al toeterend voorbij de Akkerwinde, waar Henk een plekje heeft gevonden. Hij wuift ze allemaal na, zijn familieleden erop wijzend wie er in die auto zit.

Want Henk mag dan een bekende Gaellemuniger zijn (Wie kent hem niet, rijdend op zijn brommer door Genemuiden?), hij ként ook veel Gaellemunigers. En dat is te zien aan de hoeveelheid mensen die zaterdag even langs de Akkerwinde komt rijden of langs het tafeltje van Henk loopt. Velen hebben ook een cadeautje bij zich, wat op de waardering van Henk kan rekenen. En dat blijkt: voor zijn 'gasten' heeft hij een taartje.

De glasboer, een verwijzing naar het glas dat hij vaak ophaalde, kan uit gaan kijken naar een moment dat er wellicht wél een feestelijke bijeenkomst kan zijn. Maar niet zonder de toevoeging die Henk zelf nooit zal vergeten: "Bij leven en welzijn."