Sluziger in de cel

ZWOLLE (JPZ) – Tegen een 63-jarige man uit Zwartsluis is een celstraf geëist voor het mishandelen van zijn ex-vrouw. Ook viel hij een agente aan, zo wordt hem verweten.

De officier van justitie eiste 270 dagen cel waarvan honderd dagen voorwaardelijk voor een waslijst van feiten. Simon S. zat donderdagmiddag hoofdschuddend in de Zwolse rechtszaal toen de officier van justitie de lange lijst van verdenkingen voorlas.

Op 21 mei verleden jaar stonden agenten voor zijn deur na een melding dat hij in de war en met drank op was gaan rijden. S. was inmiddels weer thuis en was niet voornemens de jongste agent te woord te staan. “U bent een macho-lulletje en een snotneus”, zou hij gezegd hebben.

Grootste slachtoffer in deze strafzaak is zijn ex-vrouw. Die zou tot twee keer toe mishandeld zijn door de verdachte uit Zwartsluis.

S. zit al maanden vast. Als de eis van de officier door de rechtbank wordt ingewilligd, komt S. later deze maand vrij. Wel moet hij zich dan meteen onder behandeling laten stellen.

De uitspraak volgt op 21 januari.

De volledige versie is te lezen in De Stadskoerier Extra van deze week.