Dick Lindeboom.
Dick Lindeboom. Foto: Enrico Kolk

Dick Lindeboom vertrekt en gaat de open Gaellemuniger mentaliteit van werken missen

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Na dertien jaar neemt Dick Lindeboom afscheid van B+B Genemuiden. Hij gaat als vestigingsdirecteur in het nieuwe ‘filiaal’ in Ommen aan de slag. “Ik ga Genemuiden wel missen. De open mentaliteit van het werken, dat zie je niet overal.”

Het voormalige kantoor van de Beens Groep, dat verhuisde naar de Nylonstraat, werd in 2007 omgebouwd en omgedoopt tot B+B Personeelsdiensten Genemuiden, een nieuwe vestiging. Lindeboom werd vestigingsdirecteur, met destijds Ruud Makkinga naast zich als planner.

André de Boer werd later planner in Genemuiden. Hij doet dat inmiddels acht jaar en gaat nu Lindeboom opvolgen als vestigingsdirecteur.

"We begonnen met z'n tweetjes en nul medewerkers”, vertelt Lindeboom. Gaandeweg werden het er steeds meer, op het hoogtepunt waren er zelfs 70 medewerkers. "Dat was wel mooi, als je op een dag 70 mensen 'in de baan' hebt.”

In totaal passeerden 595 gezichten de revue in alle jaren dat Lindeboom in Genemuiden werkzaam was. "Er komen ook weleens jongens terug die een poosje uit dienst zijn geweest”, zegt hij.

"Jongens”, zo noemt hij de medewerkers steevast, hoewel dat niet helemaal de lading dekt. "We hebben in al die jaren ook wel zo'n 10 tot 15 dames aan het werk gehad, voornamelijk in de tapijtproductie. Niet als bouwvakker, maar dat komt steeds meer om de hoek kijken. Er gaan nu ook vrouwen werken in de fysiek zware beroepen.”

Dat beslaat overigens slechts een deel van de klussen waar Lindeboom ‘zijn jongens' op afstuurde. "We hebben weleens een jongen gehad die voor de klant pakketjes moest wegbrengen. Wij hadden toen niet in de gaten dat hij nog nooit buiten Genemuiden op pad was geweest met de auto.”

De jongeman moest naar Lunteren en toen naar Bennekom. "Maar na anderhalf uur was ‘ie nog niet in Bennekom”, vertelt Lindeboom. "Toen zijn we toch maar eens gaan bellen. Hij was in paniek, reed op de IJsselbrug bij Zwolle en vroeg of Bennekom daar in de buurt lag.”

De gehaktballen, vaste prik op vrijdagmiddag, gaat hij vanaf maart in Ommen eten.