Avondklok

ZWARTEWATERLAND – Iedereen moet sinds zaterdag tussen 21.00 en 4.30 uur binnenblijven. Op die regel zijn wel uitzonderingen, die zijn te vinden op Rijksoverheid.nl. “En hebben mensen dan toch nog vragen, dan kunnen ze zich melden bij de gemeente”, legde burgemeester Bilder donderdagavond uit op ZwartewaterFM.

Op de maatregel wordt gehandhaafd, waarschuwt hij. "Het is natuurlijk niet mogelijk om op alle plaatsen tegelijk aanwezig te zijn. Maar de lijn is wel dat er op wordt gehandhaafd.” Wie toch een ommetje maakt en aangehouden wordt, krijgt meteen een boete. "Hou je eraan”, roept Bilder op. "Niet alleen vanwege het proces-verbaal, maar ook vanwege de noodzaak.” Hij denkt dat mensen er verstandig aan doen om te luisteren naar wat er gezegd wordt. "Je kunt er je eigen opvatting en eigen gedachte over hebben. Maar om deze crisis te boven te komen, kunnen we maar beter doen wat ons gevraagd wordt.”

Ramen vernield

ZWARTSLUIS - Een aantal ramen van de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Zwartsluis werd zondagavond vernield. “Dit is vermoedelijk gebeurd met zwaar vuurwerk”, stelt wijkagent Johan Bouma op Instagram.

"Na de vernieling van een bushokje en de brandstichting aan de Gerformeerde kerk opnieuw een laffe en stomme actie”, vindt hij. De wijkagent krijgt de laatste tijd geregeld meldingen van zwaar vuurwerk waar mensen last van hem hebben. "Inwoners van Zwartsluis, ik vraag u dringend als u iets heeft gezien dit te melden. Misschien kunnen wij dan meer ellende voorkomen”, roept hij de bevolking op. Ook spreekt hij de jongeren aan. "Kom op en pleeg geen vernielingen in je eigen dorp. De gemeenschap draait uiteindelijk op voor deze kosten en wat wil je hiermee bereiken?”