Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Alle betrokkenen bij steekincident Zwartsluis waren onder invloed

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Een steekpartij zorgde donderdagavond voor de nodige onrust in Zwartsluis. Drie inwoners van de plaats, behoorlijk onder invloed, schopten stennis en daarbij werd geweld niet gemeden.

De politie vond op het Westeinde een man met steekwonden in zijn bovenlichaam. Het 62-jarige slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. In de omgeving van de plek waar hij lag, vond de politie een mes. Dat nam de politie in beslag voor nader onderzoek.
De man lag voor een woning en bij aankomst besloot de politie dat bewuste huis binnen te gaan. Daar troffen de agenten een 52-jarige man en een 46-jarige vrouw aan, die de steekpartij voor hun rekening genomen zouden hebben. Ze hebben beiden geen vaste woon- of verblijfplaats. Het tweetal is nog diezelfde avond aangehouden als verdachten van het steekincident. De vrouw is inmiddels alweer vrijgelaten. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij blijft langer vastzitten. De man verzette zich zodanig bij zijn aanhouding dat de politie geweld moest toepassen om hem onder controle te krijgen. Hij is ter controle even in het ziekenhuis geweest en daarna ingesloten in de politiecel.

Afbeelding