Afbeelding
Beeld: Ain Vares

De evangelist aan het woord (Column door Cees van Beek)

Het nieuwe jaar is alweer 5 weken oud. De tijd raast voorbij. Veel voornemens gesneuveld. De onrust neemt toe in ons land. Wie dacht ooit aan een landelijke avondklok? Wie is niet geschokt door chaos en rellen, ook als je wereldwijd kijkt? Nooit eerder vertoont. “Waar moet dat naartoe?” zo vragen veel jongeren en ouderen zich af.

Lijkt het niet veel op dat wat Jezus zei over het heftig bewegen van de krachten van de hemelen? Daardoor bezwijkt het hart van mensen van angst en voor het vooruitzicht van de rampen die nog zullen komen! Dat betekent, volgens mij, niet zozeer dat er dingen in het heelal plaatsvinden, ook wel. Maar veelmeer dat de regeermachten op deze aarde in steeds grotere chaos verkeren. Leiders in paniek, regeringen vallen, overal dreigingen, geweld en pandemieën. Wij zijn in zwaar weer beland!

Nu… als wij dit zien, als wedergeboren gelovigen, dan spoort Jezus ons aan om onze hoofden omhoog te heffen! Waarom? Omdat onze verlossing nabij is! Als iedereen radeloos is en wanhopig juist dan zegt Hij tegen ons: “Kijk naar Mij! Ik regeer en het loopt Mij echt niet uit de hand”. Je ziet dát misschien niet maar ons geloof hoopt op het onzichtbare en is de vaste grond ervan! Niets zal ons kunnen scheiden van de liefde van Christus, ook deze turbulentie niet! Wij zijn hemelburgers op reis naar die stad die God Zelf gebouwd heeft. Luister naar dit prachtige lied van grote verwachting en hoop: “Ik ben reizend naar die stad waar Christus het licht zal zijn!”

Als je dit, dat blijde vooruitzicht dat ons streelt, nog niet hebt en je angstig bent en vol zorgen, geen uitweg meer ziet voor je ziel, je gezin, je kinderen, je bedrijf en/of je baan? Ga dan naar Jezus! Hij nodigt je uit: “Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven”. Geen voorwaarden, geen eigen werken, geen eigen dingen maar daar de genade ontvangen en vrede en rust diep van binnen! Ik kan ervan getuigen. Zijn rust daalde diep in mijn ziel toen ik Jezus in 2007 vond. Lees hier hoe dat toen ging: https://bit.ly/2MAVfPA. Dan kan het om je heen stormen echter van binnen klinkt het: “Zeker, mijn ziel is stil voor God; van Hem is mijn heil!”

Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden. Wil je hierover doorpraten, of heb je vragen, of wil je gebed, mail mij gerust op levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app mij op 06-51046981.