Fotokaarten van stichting Stephanos

GENEMUIDEN/HASSELT - De stichting Stephanos heeft nieuwe fotokaarten toegevoegd aan de webshop. Die is gemaakt door Genemuider vrijwilligers van de stichting.

"Stephanos heeft heel veel kaarten, ook nieuwe soorten", laat een van de vrijwilligers weten. De kaarten zijn op de website, www.fotokaarten-stephanos.nl, te bekijken en te bestellen. De kaarten kunnen in Genemuiden en Hasselt bezorgd worden.

Sluziger rijdt
onder invloed

ZWARTSLUIS - Een controle in de auto leidde bij een 27-jarige automobilist uit Zwartsluis zaterdag tot een rijverbod van 24 uur.

De politie nam bij de man een speekseltest af en daaruit bleek dat hij mogelijk onder invloed van verdovende middelen reed. Een arts nam op het politiebureau bloed af. Dat zal onderzocht worden op middelengebruik.

Stroopwafelactie

ZWARTEWATERLAND – Maarten Slingerland, nummer 12 op de SGP-kandidatenlijst bij de verkiezingen van volgende maand, bracht vorige week stroopwafels rond.

Dat deed hij bij de zorginstellingen de Pieperhoeve, De Meente, Muiderheim, De Wijkwieg, het Blokhuis, De Schans, De Hazelaar en De Linde. Met deze actie wil de SGP alle zorgmedewerkers in Nederland een hart onder de riem steken. Slingerland: “Jullie zijn kanjers.”

Containerbrand

ZWARTSLUIS - Twee afvalcontainers brandden in de nacht van zaterdag op zondag af in een tuin aan de Baanstraat.

Door de brand is onder andere ook een tuinhek beschadigd. "Het is onbekend hoe de containers vlam hebben gevat", aldus de politie. Die vermoedt brandstichting en komt graag in contact met eventuele getuigen via 0900-8844.

Aanrijding fiets

GENEMUIDEN - Een fietser kwam vrijdagmiddag ten val op de kruising Benthemersteeg / Langestraat door een aanrijding met een andere fietser.

De vrouw was aanspreekbaar en ging uiteindelijk met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis.