Jongerenwerk geeft freerun clinics

ZWARTEWATERLAND - Het jongerenwerk houdt op vrijdag 5 februari freerun clinics voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Die zijn gratis toegankelijk en worden gehouden in de drie verschillende kernen van Zwartewaterland.

Van 13.00 tot 14.00 uur is er een clinic in Zwartsluis. Van 14.30 tot 15.30 uur wordt de clinic in Hasselt gegeven en van 16.00 tot 17.00 in Genemuiden.

Aanmelden kan tot 4 februari (donderdag) via sport@zwartewaterland.nl Jongeren moeten hierbij hun naam, leeftijd en plaats vermelden.

Automobilist rijdt door na aanrijding

HASSELT - Een automobilist dacht vrijdag weg te komen na een aanrijding op de Buiten de Venepoort. Het slachtoffer van de aanrijding kon echter wel het kenteken van de dader doorgeven.

De politie startte een zoektocht en vond de betreffende auto en bestuurder. De zaak is afgehandeld aan het politiebureau in Steenwijk. De automobilist krijgt een proces-verbaal vanwege het doorrijden na een aanrijding.

Organisatie van Benefietfestival blikt vooruit

HASSELT – De organisatie van het Benefietfestival, dat eigenlijk gepland stond voor het afgelopen weekend, blikt vast vooruit naar de editie van 2022.

“Volgend jaar hopen wij in het laatste weekend van januari weer een mooi muzikaal evenement neer te kunnen zetten. Ook volgend jaar is het podium op vrijdagavond voor de jeugd van Hasselts Fanfare. Zaterdagmiddag herhalen we graag de gezellige countrymiddag en de zaterdagavond zal weer één groot feest zijn."

De organisatie kijkt met trots terug op de driedaagse editie van vorig jaar met het jeugdconcert door de jeugdleden van Hasselts Fanfare op vrijdagavond, op zaterdag de Countrymiddag met de Black River Dancers en muziek van de Black River Country Club en in de avond een afsluiter met optredens van de bands Shadowplay en Take7, aangevuld door DJ Tom Zwitser.

Met dit programma werd destijds in totaal 2.237,45 euro opgehaald voor de stichting Zwartewaterland Helpt, die met hun jaarlijkse radiomarathon geld inzamelde voor stichting Kind en Brandwond. De opbrengst van het Benefietfestival volgend jaar gaat ook naar Zwartewaterland Helpt. Zij ondersteunen in december van dit jaar de Fleur Bloemen Stichting, die zich ten doel stelt pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan.

'De Krachtbundel'

REGIO - Woonzorgconcern heeft 'De Krachtbundel' uitgegeven. In de verhalenbundel staan indrukwekkende verhalen van betrokkenen bij IJsselheem: zorgmedewerkers, vrijwilligers, cliënten, familie en nabestaanden.

Hoe hebben zij de eerste coronatijd in de ouderenzorg en met name verpleeghuizen beleefd? Meer informatie over De Krachtbundel op www.ijsselheem.nl/krachtbundel.