Hidde Streutker nieuwe doelman Sportclub

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft keeper Hidde Streutker vastgelegd voor komend seizoen. Hij komt over van HZVV en is de vervanger van Patrick Jansen, die na dit seizoen vertrekt bij de hoofdklasser. Bijzonder is dat de goalie straks de kans krijgt om samen te spelen met zijn broer, Jens Jurn Streutker.

Hidde Streutker doorliep de jeugdopleiding van HZVV en zit al acht seizoenen in de eerste selectie van de ploeg uit Hoogeveen. Hij begon als voetballer en besloot pas op z’n zestiende jaar om te gaan keepen. Als voetballer speelde hij onder andere bij FC Emmen. Hidde Streutker heeft voor een jaar getekend, maar de intentie is aanwezig om langer met elkaar samen te werken.

Zijn broer Jens Jurn verlengde onlangs zijn contract bij Sportclub Genemuiden met twee jaar. Hij kwam in de zomer van 2019 naar Genemuiden en speelde tot nu toe 26 wedstrijden. Ook Kay Velda en Rens van Benthem gaan door bij Sportclub. Zij hebben voor een jaar bijgetekend. Velda gaat komend seizoen zijn vierde jaar in. In 60 wedstrijden scoorde hij 18 treffers.

Rens van Benthem sloot in januari 2020 aan bij Sportclub Genemuiden. Hij kwam in de winterstop over van HHC Hardenberg. Hij speelde door de coronaperikelen nog maar twaalf duels (vijf doelpunten) voor Sportclub Genemuiden. Ook Noureddine Boutzamar is ook volgend seizoen in het shirt van Sportclub Genemuiden te bewonderen. Hij heeft nog een doorlopende verbintenis.