Kappers weer open

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - "Ik ben hier wel heel blij mee", zegt Lisette Delmte van Double Boost. Ze is verheugd, kapsalons mogen per 2 maart weer open. "En we gaan open", juicht ze bijna. De kapsalon opent op twee locaties, om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen.

Dat ze weer open mogen, was hard nodig. Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwden kappers donderdagavond om hulp en aandacht. Ook verschillende kapsalons in Zwartewaterland doen mee, waaronder barbier Porem van Emma Bosma en kapsalon Janine van Petra Westra en kapsalon Double Boost in Genemuiden.

“We zijn 11 december dichtgegaan”, blikt Delmte terug. “En we hadden daarvoor al acht weken dichtgezeten, dus we hebben al ruim 19 weken gemist. Dat is echt niet leuk. Er komt nagenoeg niks binnen.”

Ze begon samen met Elise van der Steeg uit hobby. “We zijn vakidioten, maar geen ondernemers. Als alles goed gaat, is dat prima te doen, maar op het moment dat je met dit soort omstandigheden te doen krijgt, niet meer. We moeten regelingen aanvragen waar we nog nooit van gehoord hebben.”