Jong zijn in coronatijd: Olaf Nieborg (18) uit Zwartsluis

De Stadskoerier Extra vraagt jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven. Deze week deel 9: Olaf Nieborg (18) uit Zwartsluis.

Olaf dat hij net weer naar de kapper is geweest en weer rijles gehad heeft. "Het leven is weer een beetje begonnen voor mij."

Van Genemuiden naar Lesbos: 'Met tranen in mijn ogen over het kamp'

Anna-Louise Heetebrij vertrok in december naar Lesbos. Ze geeft daar lessen Engels en kunst aan vluchtelingenkinderen.

"Mensen proberen het beste ervan te maken, ze maken grapjes en zijn dankbaar. Maar ook zo vaak loop ik met tranen in mijn ogen door het kamp", vertelt ze.

Opborrelende jeugdtrauma’s op weg naar het Varkensgat

Erik Driessen beschrijft in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld) wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland.

Deze keer loopt hij langs het Varkensgat in Genemuiden. "Ik lees iets over een zijtak van het Galgenrak en Duitse ‘Hollandgangers’ die hier begonnen aan hun reis naar het westen. Dan merk ik dat het stuk tekst over een Varkensgat bij Hasselt gaat."

Celstraf geeïst tegen Genemuidenaar die 'harde klap' uitdeelt

Tegen een twintiger uit Genemuiden is maandagmiddag 180 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf geëist. De man wordt ervan verdacht in 2018 iemand zwaar te hebben mishandeld door hem in het gezicht te stompen.

Op zaterdagavond 3 november werd bij een Genemuider jongerenkeet een feestje gehouden. Aan het einde van de avond, toen het slachtoffer op de taxi stond te wachten, ontstond een opstootje waarna het slachtoffer de verdachte bij de keel zou hebben gegrepen.

‘The master strikes again’: Genemuidenaar Bertus Busweiler vindt het eerste kievitsei

Bertus Busweiler uit Genemuiden kan z'n geluk niet op. Zaterdagmiddag vond hij, voor de tweede keer in twee jaar, het eerste kievitsei van Overijssel.

"Ik voel me nu de master. Ik kwam binnen en zei: ‘the master strikes again'”, lacht hij.

Meer lezen? Word ook lid van De Stadskoerier Extra!