Bijen- of vlinderpakket voor gereduceerd tarief te bestellen

ZWARTEWATERLAND - De gemeente stelt in totaal 200 bijen- en vlinderpakketten beschikbaar voor een gereduceerd tarief van 10 euro. Inwoners van Zwartewaterland kunnen van 17 maart tot 6 april 2021 een pakket bestellen.

"Wees er snel bij want op is op", zegt wethouder Maarten Slingerland. “Met deze actie hopen we de inwoners van Zwartewaterland bewust te maken van het belang van biodiversiteit en van de rol die wilde bijen en vlinders hierbij spelen. Door biodiversiteit hebben we bijvoorbeeld landbouw, maar ook schoon water, een stabiel klimaat en voedsel. Biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan.”

Deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking met lokale ondernemers. “Een actie als deze kan alleen wanneer overheid en bedrijfsleven samenwerken. Ik ben blij dat we Hoveniersbedrijf en tuincentrum Johan van Dijk, Hoveniersbedrijf Van Wendel, Hoveniersbedrijf Rietman, Hoveniersbedrijf Hekman en Ten Have Seeds bereid hebben gevonden deze unieke samenwerking met ons aan te gaan”, zegt Slingerland.

Meer hierover is te vinden in De Stadskoerier Extra en op www.destadskoerier.nl.