Nieuwe dominee

“Het is tot grote verwondering”, zegt ouderling Izaäk de Muijnck van de Gereformeerde Gemeente in Genemuiden.

Donderdagavond bracht die gemeente een beroep uit op dominee A. Verschuure en vrijdagavond volgde het bericht dat de predikant naar Genemuiden komt. Een interview met De Muijnck is te lezen in De Stadskoerier Extra.

Jong zijn in coronatijd: Bjorn Germeraad (16)

In deze rubriek vraagt De Stadskoerier Extra aan jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven. Vandaag deel 10: Bjorn Germeraad (16) uit Genemuiden.

"Ik dacht dat ik het buiten de deur kon houden", zegt Bjorn over corona en de daarbij behorende maatregelen. Helaas, een jaar nadat strenge maatregelen genomen werden in Nederland, zit hij in quarantaine.

Woningbouw moet sneller

Er moet sneller gebouwd worden op Tag-West. Dat vindt de gemeenteraad.

Donderdagavond werd er een motie ingediend. Een verslag daarover staat deze week in De Stadskoerier Extra.

CU-podcast

De laatste van de drie podcasts van ChristenUnie Zwartewaterland is vorige week live gegaan.

In de podcast, met het thema ‘Leiderschap’, is kandidaat Tweede Kamerlid Arend Palland (voormalig Zwartewaterlander) te gast.

Aspirant-raadslid moet drie weken brommen

De overheid maakt zich zorgen om geweld tegen politiemensen, ambtenaren en andere gezagsdragers. Wie de archieven induikt, merkt al snel dat verwerpelijk gedrag van alle tijden is.

Precies een eeuw geleden moet een aspirant-gemeenteraadslid uit Hasselt zelfs drie weken de cel in na het bedreigen van burgemeester Royer. In De Stadskoerier Extra is een archief-verhaal van Erik Driessen hierover te lezen.

Vaccinatie

De GGD opent vooralsnog geen vaccinatielocatie in Zwartewaterland.

Inwoners van de gemeente Zwartewaterland, die een vaccinatie willen, zullen naar een van de locaties buiten de gemeente moeten.