Weg dicht

ZWARTSLUIS - De eerder geplande werkzaamheden aan de N334 moesten vanwege de te lage temperatuur worden uitgesteld. KWS combineert de werkzaamheden aan de N334 nu met het geplande werk aan de N331 op 26 en 27 maart.

"Door de werkzaamheden nog in maart uit te voeren wordt voorkomen dat een deel van Zwartsluis, na de mogelijke opheffing van de avondklok, alsnog wordt beperkt door de werkzaamheden", stelt de aannemer.

N331 en N334 afgesloten

De N331 en de N334 zijn afgesloten vanaf vrijdag 26 maart 18.00 tot en met zaterdag 27 maart 23.00 uur. De kruisingen bij de Coop en het Buitenkwartier blijven grotendeels open, maar zijn zaterdag 27 maart van 12.00 tot en met 18.00 alsnog dicht. De rotonde Zomerdijk blijft tijdens de werkzaamheden open.

Omleiding

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid en het lokale verkeer kan via gemeentelijke wegen omrijden. Mensen die bij de Nieuwesluis wonen, kunnen met de auto alleen over het fietspad van en naar Hasselt rijden. Fietsers en voetgangers kunnen over het fietspad van en naar het centrum van Zwartsluis.

Wie niet de hele omleidingsroute wil volgen, kan de auto rechts naast het pand van Nieuwboer Transport aan de Grote Kranerweerd parkeren en van daar uit verder rijden. Dit terrein is bereikbaar via de Conradsweg.

Enquête

ZWARTEWATERLAND - De gemeente verspreidt een vragenlijst over duurzame opwek van energie (zon en wind) in de gemeente. De enquête kan ingevuld worden tot 8 april.

Alle inwoners kunnen de lijst invullen. Via www.zwartewaterland.nl/energie-klimaat kunnen inwoners zich daarvoor aanmelden. Daarnaast krijgt een aantal inwoners een persoonlijke uitnodiging.

De gemeente organiseert vandaag (woensdag) een online informatiebijeenkomst. "De informatie die we als gemeente ophalen, met behulp van deze vragenlijst en de Duurzaamheidstafels, helpt ons de juiste keuzes te maken.”