Celstraf voor Genemuidenaar

Een 20-jarige man uit Genemuiden heeft in juni vorig jaar met zijn Mercedes bewust ingereden op een brommerrijder in zijn woonplaats.

Ronny E. kreeg dinsdag 3 jaar cel opgelegd. Ook moet hij zijn rijbewijs 5 jaar lang inleveren.

Wetland Wonen

Wetland Wonen gaat het verkopen van huurwoningen aan huurders binnenkort stoppen.

Dat deelde directeur Marcel Timmerman van de woningcorporatie donderdag mee tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad.

Huisstijl

“Ontdekken, Leren, Geloven.” Dat is het motto van kindcentrum Johannes Bogerman, dat vorige week een nieuwe huisstijl kreeg.

De voormalige Johannes Bogermanschool heeft nu een nieuw jasje.

Jong zijn

In de rubriek 'Jong zijn in coronatijd' vragen wij jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven.

Vandaag deel 11: Lisanne Potuyt (17) uit Hasselt.

Tuinpad van mijn vader

Erik Driessen beschrijft in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld) wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland.

Hij struint door Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zoek naar jeugdherinneringen en bijzondere geschiedenissen. Deze week is hij op het industrieterrein in Zwartsluis.

Verkiezingen

ZWARTEWATERLAND - Slechts één Zwartewaterlander kruiste in het stemhokje de partij Wij zijn in Nederland aan. Heel anders zijn de cijfers bij de SGP, die zoals verwacht weer de grootste partij werd. 3.041 Zwartewaterlanders kozen voor die partij.

De volledige uitslag per kern en totaal is te zien in De Stadskoerier Extra van deze week.

Brandende auto

"Vlammende intocht”, schrijven kranten begin augustus 1961 over de entree van burgemeester Marius Soetendal in Genemuiden. "Warm welkom”, schrijven andere media uit die tijd.

Erik Driessen duikt weer het archief in.