Cees Nieuwenhuis

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de sportwereld. Dat is al tijden bekend, maar tijdens de coronacrisis blijken deze mensen eens te meer goud waard. 'De onmisbare schakel in de sport' is deze week Cees Nieuwenhuis (69), vrijwilliger bij Sportclub Genemuiden.

groeide op in Canada. Op 12-jarige leeftijd keerde het gezin Nieuwenhuis terug naar Nederland om in IJsselmuiden te gaan wonen. Als voetballer werd hij later actief in het derde elftal van Wilsum.

Uniek rouwvervoer

Jeroen Steenbergen uit Hasselt kocht een halfjaar geleden een bakfiets uit 1955. Na maandenlang klussen heeft hij nu iets unieks: een bakfiets die geschikt is voor rouwvervoer.

De meeste kisten zullen erop passen, is zijn inschatting.

Zwarte Meer

De Stadskoerier Extra publiceerde vorige week een artikel over het Toegangsbeperkend Besluit dat in voorbereiding is voor het Zwarte Meer. Mensen zouden, als dat besluit genomen is, daar niet meer mogen recreëren.

Vlak voor de deadline van de krant liet Rijkswaterstaat weten, na eerder door deze krant gestelde vragen, dat niet die instantie, maar de minister over het besluit gaat. De Stadskoerier Extra deed navraag bij zowel het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Burgemeester De Koning Zwartsluis

“Als je Zwartsluis goed kunt besturen, is Europa bij wijze van spreken een fluitje van een cent. Andersom is dat niet waar”, zegt minister Jan de Koning ooit. Hij verwijst daarmee ongetwijfeld naar zijn vader Dirk. Die start in 1923 als gemeentesecretaris van Zwartsluis en maakt ruim twaalf jaar later de stap naar het burgemeesterschap. Hij behoudt zijn ambtsketting tot 1962

Erik Driessen duikt voor De Stadskoerier Extra de archieven in en stuit op een mooi verhaal over burgemeester Dirk de Koning.

Bijenbuffet

Een bijenbuffet. Dat is wat Joost van Beek, voormalig inwoner van Genemuiden, wil realiseren bij de doorsteek Fluitekruid – Koppel naast het voetbalveldje en de sloot in die plaats op Nationale Zaaidag, 22 april.

“De biodiversiteit gaat me aan het hart”, vertelt hij. Van Beek is nog op zoek naar bedrijven die willen sponsoren. Bedrijven die mee willen werken, kunnen mailen via javanbeek@gmail.com.