Mats Beuzenberg

In de rubriek 'Jong zijn in coronatijd' vraagt De Stadskoerier Extra jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven. Vandaag deel 13: Mats Beuzenberg (16) uit Genemuiden.

“Of ik er klaar mee ben? En of!”, zegt Mats. “Ik ben in mijn vrijheid nu gewoon heel erg beperkt.” De coronatijd is niet zijn beste tijd, vindt hij.

Erik in het archief

Een groepje mannen moet zich in juni 1931 voor de Zwolse Rechtbank verantwoorden omdat ze door de hooilanden tussen Zwolle en Hasselt banjerden.

De meesten doen dat omdat ze willen zwemmen in de Vecht. Een zekere M.G.W. uit Zwollekerspel heeft een heel andere reden: hij wil kievitsbloemen plukken. Erik Driessen pluist het hele verhaal uit in De Stadskoerier Extra.

Hondendrollenwaterkering

Erik Driessen windt zich deze week op over hondendrollen. Dat doet hij in de rubriek Het tuinpad van mijn vader.

Hij beschrijft in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld) wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland.

Brug Over
de Weede

Er komt een brug in de wijk Hasselt Om de Weede ofwel: Over de Weede.

De gemeenteraad is donderdagavond geïnformeerd over het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan voor Hasselt Over de Weede. Later deze maand komt het plan ter besluitvorming op de raadsagenda. De nieuwe woonwijk, die schuin achter het huidige Om de Weede moet komen, krijgt een toegang in de vorm van een autobrug.

Dorcaswinkel

De Dorcaswinkel in Genemuiden is vanaf vandaag weer geopend. Toegang is alleen mogelijk op afspraak.

Een afspraak maken kan via dorcaswinkelgenemuiden.nl. Mensen kunnen dan drie kwartier in de winkel rondstruinen.

Wielervereniging

Wielervereniging Noordwesthoek pakt de draad weer op in coronatijd. Met enige beperkingen is het voor de wielervereniging weer mogelijk om trainingen aan te bieden.

Daarnaast heeft Wielervereniging Noordwesthoek een aantrekkelijk aanbod voor kinderen tot en met 14 jaar dit geen lid zijn van de club.