Woningnood

Een jong gezin uit Zwartewaterland leeft noodgedwongen gescheiden. Dat schrijven de ouders in een brief aan de gemeenteraad.

“Onze (stief)dochter en haar vriend staan ongeveer vijf jaar ingeschreven voor een huurwoning en er is nog niet één keer een woning aan hen toegewezen”, schrijven de ouders. “Een koopwoning is voor hun niet haalbaar, gezien hun beider inkomen. Gevolg is dat een jong gezin nu niet eens samen kan wonen.”

Lees het hele verhaal over de brief in De Stadskoerier Extra.

Testlocatie

De coronatestlocatie van OK Vitaal in Genemuiden sluit per 1 mei de deuren.

"Onze taak is voltooid", volgens de ondernemerskring, die stelt dat het bestaan 'minder noodzakelijk' is geworden. De locatie blijft wel intact.

Bidstond

Op voorstel van ds. A. de Groot houden de vijf plaatselijke predikanten van Genemuiden vrijdagavond een gezamenlijke bidstond.

Die wordt gehouden in de Bethelkerk, georganiseerd door vier kerken en begint om 19.30 uur.

Sluuspoort doet
behoefte-onderzoek

Het begon allemaal bij het Leefbaarheidsplan. Inmiddels zijn de bibliotheek en de Sluuspoort druk aan de slag met een behoefte-onderzoek: wat wil Zwartsluis?

"Wat zijn de dromen en ambities van de gemeenschap? Hoe moet de plek eruit zien waar iedereen zichzelf kan zijn en vrij voelen? Hoe bereiken we elkaar, met welke spreektaal? Welke materialen, activiteiten, mensen kunnen inspireren?” Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.