Mantelzorgen in coronatijd

“Het water staat me niet aan de lippen, maar over de lippen”, zegt Corry Overmars (79) uit Hasselt.

Ze was al mantelzorger ‘toen het woord nog niet bestond’. “Toen ik 7 was, moest ik al op m’n zusje passen.” Nu, 72 jaar later zorgt ze voor haar man. Makkelijker is het er zeker met de coronapandemie, niet op geworden.

Lees het hele interview in De Stadskoerier Extra.

Corso Klooster

Het lijkt erop dat het corso in Sint Jansklooster dit jaar wel doorgaat. De organisatie heeft vooralsnog besloten om het evenement op de agenda te laten staan voor vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus.

De organiserende Christelijke Oranjevereniging heeft uitgebreid overleg gevoerd met alle betrokken partijen zoals de gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland, de bloemencommissie en de deelnemende corsogroepen.

Het tuinpad van mijn vader

Eigenlijk is het bizar dat buiten het Tapijtmuseum de historie van de Zuiderzee in Genemuiden zo knap buiten schot blijft.

Die zin schrijft Erik Driessen in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld). Daarin beschrijft hij wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland. Hij struint door Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zoek naar jeugdherinneringen en bijzondere geschiedenissen.

Bidstond

"We moeten niet ons drama centraal stellen, niet de puinhoop die wij ervan gemaakt hebben in maatschappij en kerk. Van Nehemia leren we om de Heere centraal te stellen." Dat zegt ds. G.H. Molenaar vrijdagavond in de Bethelkerk.

Alle Genemuider predikanten hielden een bidstond. Een verslag daarvan staat in De Stadskoerier Extra.