Club van het jaar

Vier clubs uit Zwartewaterland zijn genomineerd voor de verkiezing van het jaar. Dat zijn: Hasselts Fanfare, Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt, De Zwartewaterruiters en Christelijk Fanfarekorps Irene.

Hun motivatie is te vinden in De Stadskoerier Extra. Stemmen kan tot 24 mei via www.clubvanhetjaar.nl.

137 stuks Cobra6 op slaapkamer

Een 19-jarige man uit Zwartsluis moet wat het Openbaar Ministerie betreft de cel in voor bezit van meer dan duizend stuks zwaar knalvuurwerk. Hij had onder meer 137 stuks Cobra6 op zijn slaapkamer liggen. “Met één Cobra 6 kun je al een auto opblazen.”

Geknal op 19 oktober afgelopen jaar in Genemuiden leidde de politie naar een man die illegaal zwaar knalvuurwerk stond af te steken. Hij had het spul van S.H. uit Zwartsluis gekregen, zei hij, en moest het geknal filmen voor diens Snapchat-account.

Verder lezen kan in De Stadskoerier Extra.

Jong zijn in coronatijd: Tijmen de Vries

In deze rubriek vraagt De Stadskoerier Extra aan jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven. Vandaag deel 17: Tijmen de Vries (15) uit Zwartsluis.

“Voor corona kon ik naar de Partypub en naar de discotheek. Ik vind het wel erg jammer dat dat nu niet kan”, vertelt hij. “En we hebben heel lang geen wedstrijden gehad met voetbal. Je mist dan echt dat zaterdag-gevoel.”

Lees het hele interview in De Stadskoerier Extra.

Rolstoelbus voor Isa

Een jong vrolijk meisje van 5 jaar, dat ineens verandert in een kind dat alleen maar leeft tussen de epileptische aanvallen door. Het overkwam Isa Kooman (8) uit Genemuiden.

Isa heeft het syndroom van Doose, iets wat moeilijk instelbaar is op medicatie en voor veel epileptische aanvallen zorgt. Nu is er een inzamelingsactie voor een rolstoelbus.

Lees het interview met haar vader in De Stadskoerier Extra.

Smaad

De schoonzoon van de onlangs tot 4 jaar cel veroordeelde beroepsvisser Ben T. wordt verdacht van smaad en het bedreigen van een medewerker van een Genemuider vishandel.

Dat werd donderdag duidelijk tijdens het begin van de rechtszaak tegen Jevan N. (29) voor de rechtbank in Almelo. Lees verder in De Stadskoerier Extra.