Uitrit van Breman

Om de uitrit van Breman is veel te doen geweest. De gemeenteraad wilde 'm niet, maar ging er niet over. Het Burgercomité wilde 'm niet, maar ging er ook niet over.

Koos Spee wilde 'm ook niet, maar ging er ook niet over. En toen namen Provinciale Staten een motie aan: een streep door de uitrit. Wat nu?

Dat is te lezen in De Stadskoerier Extra.


Cocaïnedealers

Twee Zwolse verdachten die in onder andere Zwartewaterland maandenlang cocaïne handelden, komen vrij. Beide mannen hebben slechts een deel van die periode daadwerkelijk cocaïne verkocht, zo verklaarden ze bij de politie.

De twee broers van 21 en 27 jaar komen vandaag vrij, zo oordeelde de rechtbank in Zwolle dinsdag in een regiezitting. A.H.S., bijnaam Bolle, en zijn jongere broer Lasiyar S., zouden in de gemeenten Zwartewaterland, Zwolle, Staphorst en Raalte maandenlang flinke hoeveelheden coke gedeald hebben.

Lees meer in De Stadskoerier Extra.


Steekpartij

Bij een steekpartij op 28 januari in Zwartsluis kwam een man bijna om het leven. Een 53-jarige Pool zou in een door drank overgoten ruzie de man hebben neergestoken.

Tegen deze Gregor I. is vorige week dinsdag in de strafzaak 4 jaar cel geëist. Gregor, zijn vriendin en het latere slachtoffer drinken met zijn drieën wodka in een woning aan de Westeinde op 28 januari. Ze hebben allen veel te veel drank op als er ruzie ontstaat.

Lees verder in De Stadskoerier Extra.


Arbeidsmigranten

Het reces van de gemeenteraad zit er weer bijna op. Volgende week donderdagavond vergadert de gemeenteraad. Onderwerp van behandeling is onder andere het arbeidsmigrantenbeleid.

Dat de gemeente al flink uitpakte met de nieuwe plannen, zint John Smits (VVD) niet. "Is het de nieuwe manier van informeren van het college aan de raad om berichtgeving via krantenartikelen te doen?", vraagt hij zich af.

Meer hierover in De Stadskoerier Extra.


Jong zijn in coronatijd

In deze rubriek vraagt de krant jongeren hoe ze omgaan met de coronamaatregelen en wat de impact daarvan is op hun dagelijkse leven. Vandaag deel 18: Ezra Bergman (15) uit Hasselt.

Lees zijn verhaal in De Stadskoerier Extra.