Peuter overleden

Een peuter raakte zondagavond te water achter de Beatrixstraat in Zwartsluis. Het jongetje werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. Het kind overleed.

De politie spreekt van een ‘noodlottig ongeval'. Er komt geen verder onderzoek, omdat het geen misdrijf is. Vanwege het ongeval kwamen zondagavond meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, naar Zwartsluis om hulp te bieden.

Uit het archief

“De ogen van menig huisvader en weduwe zijn gericht op de commissie Onderstand om van de vernedering bevrijd te worden van elders onderstand te moeten vragen”, schrijft de Staatscourant op 13 december 1826.

Vijfhonderd van de dertienhonderd Genemuidenaren lijden op dat moment aan wat later de geschiedenis ingaat als de ‘Groninger Ziekte’. Ze zijn voor bijstand aangewezen op de gemeente.

Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.

NOW-regeling

Genemuiden is de grootste aanvrager geweest van NOW-steun in de eerste aanvraagperiode. Tijdens die periode zijn er in Zwartewaterland 222 NOW-aanvragen gedaan en uitgekeerd.

Hoeveel aanvragen er per kern gedaan zijn, is te lezen in De Stadskoerier Extra.

Glasvezel in Hasselt

Inwoners van Hasselt kunnen vanaf begin volgend jaar gebruik maken van glasvezel. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hasselt is definitief gestart. Woensdag hebben wethouder Maarten Slingerland en RENDO Fiber-directeur Bert Vos samen een eerste schop in de grond gezet.

“Hiermee maken we Hasselt en onze gemeente weer een stukje aantrekkelijker voor wonen en werken’, zegt Slingerland. Eind april startte de aannemer al met de woningschouw in Hasselt. De aannemer start nu ook met de graafwerkzaamheden, die tot eind dit jaar duren. Vanaf november worden de huizen aangesloten, zodat de inwoners van Hasselt begin 2022 gebruik kunnen maken van hun snelle verbinding.

(Groen)wit decor

"In de 73e minuut komt Erik Driessen in de ploeg voor Harm van Dijk”, zegt een man met Genemuider tongval. Twee minuten later ligt de bal in het netje. Ik ben de man van de wedstrijd.

Erik Driessen slaat aan het dromen in zijn rubriek Het tuinpad van mijn vader in De Stadskoerier Extra.