Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Troosteloos terrasweer zorgt voor veel onbezette stoelen

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Regen, regen en nog eens regen. De afgelopen tijd is er veel regen gevallen en dat nodigt veel mensen niet echt uit om naar buiten te gaan.

En dat merken ook de horecaondernemers. Zij mochten, voor het eerst in lange tijd, hun terrassen weer openen. Maar van enorm veel animo is geen sprake. Door de regen blijven veel mensen thuis en de terrassen leeg. Een domper voor de ondernemers, die in grote getale klaar stonden om weer klanten te ontvangen. Hoe zij daarmee omgaan, wisselt per ondernemer. De ene, zoals op de foto, heeft wel een opgebouwd terras onder parasols. De ander bouwt het terras niet op en laat de stoelen op een stapel staan. Wellicht komt daar eind deze week verandering in.
De weersverwachting voor het weekend lijkt gunstiger voor de ondernemers, die graag volle terrassen zien. Vanaf vrijdag zou het iets minder gaan regenen en zou er iets meer zon zichtbaar zijn.

Maar of dat ook echt zo is, dat blijft natuurlijk een raadsel. Niets is immers zo veranderlijk als het weer en dat blijkt alleen al uit het herfstachtige weer in de maand mei. "Lagedruk gebieden hebben de ruimte om zich vrij makkelijk langs Nederland te verplaatsen", legt weerman John Poot uit. "En in zulke gebieden zit vaak regen."