Huisartsenpost

De coronacrisis lijkt wat af te nemen, maar de impact van deze crisis was vanaf maart 2020 goed te merken op de huisartsenpost Medrie. Nu normaliseren de zaken weer.

En dat merkt Gisela Merkus uit Genemuiden bij haar werk op de Triagepost Medrie. “In het begin van de coronatijd was het druk”, vertelt ze. “We kregen veel vragen en er was onrust.”

Lees het interview met de triagist in De Stadskoerier Extra.

Arbeidsmigranten op raadsagenda

“Er is te lang wildgroei geweest”, zegt PvdA-raadslid Klaas Eenkhoorn donderdag. Ter tafel, bij de raadsleden thuis, ligt het plan om arbeidsmigranten beter te documenteren en meer te gaan handhaven.

In De Stadskoerier is een verslag te vinden van de behandeling.

Druk op de camping

Het is zaterdagmiddag net even droog boven De Noorde, maar dreigende wolken voorspellen de volgende buien alweer.

Toch staat de nieuwe camping van Daniel en Linda Roeland vol met campers en caravans. “Ik was bang dat iedereen zou afbellen, maar uiteindelijk willen mensen er toch graag uit met Pinksteren”, zegt Linda.

Lees het interview in De Stadskoerier Extra.

Jong zijn in coronatijd: Martijn (17)

In de rubriek 'Jong zijn in coronatijd' deze week deel 20: Martijn Eikelboom (17) uit Zwartsluis.

"Met carnaval stond ik nog te feesten”, blikt Martijn terug op 2020. Het was ook meteen zo'n beetje het laatste feest. Twee weken later arriveerde het inmiddels overbekende coronavirus in Nederland. Lees het interview met Martijn Eikelboom in De Stadskoerier Extra.