Edelgrass Talent Tournament gaat toch door, Ajax naar Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Verrassend nieuws bij Sportclub Genemuiden. Komende zaterdag wordt bij Sportclub Genemuiden toch het Edel Grass U14 Talent Tournament afgewerkt. Dit keer doen er acht clubs mee met Ajax als absolute blikvanger.

De coronacrisis leek lange tijd roet in het eten te gooien. Vorig jaar ging het evenement niet door. Ook dit jaar waren er twijfels. De laatste tijd groeide de hoop bij de organisatie toen het snel ging met de versoepelingen.“

Achter de schermen hebben we de organisatie in low tempo doorgezet. De contacten met de deelnemers hebben we goed en stevig onderhouden”, spreekt Jan Pleijsier namens de organisatie. “Toen het de goede kant op leek te gaan, hebben we de gok genomen. Er zijn dit jaar maar weinig toernooien en het is echt Genemuiden: ‘We gaan aan de slag’. Het draaiboek lag er al. Bovendien zijn we teruggegaan van twaalf naar acht teams. Dat is gemakkelijker te organiseren. Dat is nu wonder boven wonder hartstikke goed uitgepakt.”

Met de deelnemende teams werd onlangs al afgesproken dat het toernooi door zou gaan op zaterdag 26 juni. Toen leek het erop dat er geen publiek welkom was. Daarom bracht Sportclub Genemuiden dit niet naar buiten en werd alles stilgehouden. De afspraak was aanvankelijk dat er per deelnemende speler één ouder mocht komen kijken. Maar nu mag iedereen de wedstrijden bekijken."

(lees verder in De Stadskoerier Extra)