Hoogstraat dicht

Het doorgaand verkeer van de Hoogstraat in Hasselt is gestremd op maandag 12 juli. De straat wordt vanaf de Buiten de Venepoort tot de Rosmolenstraat/Raamstraat volledig afgesloten.

Er vinden werkzaamheden plaats aan de riolering en de verkeersdrempel aan het begin van de Hoogstraat. Verkeer kan gebruikmaken van de met borden aangegeven omleiding. Tijdens de werkzaamheden geldt een parkeerverbod in het genoemde weggedeelte.

In het weggedeelte vanaf de Buiten de Venepoort tot de kruising met de Rosmolenstraat en Raamstraat worden twee huisaansluitingen van de riolering vervangen. Tegelijkertijd wordt het profiel van de verkeersdrempel aan het begin van de Hoogstraat (zijde Buiten de Venepoort) hersteld. 

"Door deze werkzaamheden te combineren proberen we de overlast te beperken", aldus de gemeente.

Reclamebelasting

De gemeenteraad dronk een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.

Zo laat zich de situatie rondom de reclamebelasting het best samenvatten. Alles weten? Neem een abonnement op De Stadskoerier Extra en mis niks!

Vrachtwagens

Vrachtwagens uit Genemuiden kom je overal tegen. Zelfs in De Stadskoerier Extra.

Elke twee weken verschijnt in De Stadskoerier Extra een foto van een vrachtwagen uit Genemuiden, ergens in Europa. Dat doen we in samenwerking met Verhoek Europe. Word lid en bekijk de mooiste foto's!

Vaartijden pont

 Dat de vaar-eindtijd van de pont op zaterdag om 19.00 uur een ‘beperkend effect’ heeft, vindt niet alleen BGZ. Ook het college onderschrijft dat, volgens wethouder Maarten Slingerland. 

Hij deelt de kwalificatie dat het ‘niet optimaal’ is. Maar de gemeente gaat er geen geld insteken.  Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.

Het tuinpad

Erik Driessen wandelt in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (naar Het Dorp van Wim Sonneveld) deze week door de Prinses Irenestraat in Genemuiden.

Daar haalt hij verschillende herinneringen op uit de tijd van de SPAR en de Vasa. "Achterin de SPAR zat in die tijd de slagerij. Daar kreeg je als kind nog een stukje worst, als je wilde. En dat wilde ik wel. Zeker als ik daarna ook nog een pakje voetbalplaatjes mocht kopen."
Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.