Vakantie op Texel

"Eind jaren vijftig; op vakantie gaan is voor veel gezinnen geen vanzelfsprekendheid. Het geld is er niet, particuliere vervoermiddelen zijn dun gezaaid, en de toeristen-industrie moet zichzelf nog uitvinden. Bij ons is het anders, niet omdat de bankbiljetten voor het oprapen liggen, maar vanwege vrienden van m’n ouders, die in het bezit zijn van een volkswagen-bus. Jawel, het voertuig dat later uitgroeit tot hèt symbool van de flowerpower era. Bestemming: Texel."

Jan Blei schrijft wekelijks een column in De Stadskoerier Extra. Elke week 'back to the future' met de pennenvruchten van Jan? Word lid en mis niks!

Angstzweet in De Kragge

Het is dinsdagavond een drukte van belang rondom zwembad De Kragge. Uit auto´s op de parkeerplaats stappen mensen met een zwemtas in de hand. Een enkeling komt op de fiets. Ook zijn er wat mensen die met een hond aan de lijn richting het Grote Gat wandelen. 

Elke keer als ik dat water zie, probeer ik jeugdherinneringen voor de geest te halen. Vroeger keek je vanaf hier, in mijn herinnering althans, alleen tegen een hek aan met een bordje dat meldde dat je verboden gebied naderde.

Meer belevenissen van Erik Driessen lezen? Word lid van De Stadskoerier Extra en wandel elke week met hem mee in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (naar Het Dorp van Wim Sonneveld).


Koopjesdag

GENEMUIDEN - Omdat er vergunning verleend werd voor een braderie, houden de ondernemers in het centrum van Genemuiden zaterdag een koopjesdag.

"Hoge kortingen en veel koopjes", beloven de ondernemers. De koopjesdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur bij de winkels in Genemuiden.

Waarom is de brandstof zo duur in Zwartewaterland?

Wie regelmatig met de auto naar Kampen of Zwolle rijdt, is het wellicht al eens opgevallen. De brandstofprijzen in die plaatsen steken schril af tegen de prijzen in Zwartewaterland.

Dat de brandstofprijzen stijgende zijn, is al geen nieuws meer. De prijs van benzine is op sommige plaatsen al boven de 2 euro per liter gestegen. In Zwartewaterland stijgt de prijs echter harder dan in omliggende gemeenten.

De Stadskoerier Extra ging op onderzoek uit en deed navraag bij de verschillende eigenaren van tankstations in Zwartewaterland.

Weten waarom tanken nou zo duur is? Word lid en lees het hele artikel!