Rechtbank geeft gevangenisstraf voor drugsdeals Zwartewaterland

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Twee broers zijn donderdag veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege het dealen van drugs. Ze dealden ook in Zwartewaterland, in de periode tussen 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020. Ze gebruikten hun lachgas-bedrijf als dekmantel voor het dealen van drugs.

De 21-jarige Lazyar Ako S. krijgt een gevangenisstraf van 339 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De 27-jarige Raviyar Ako Hama S. krijgt een gevangenisstraf van 20 maanden. Hij zit al vast.

De zaak kwam aan het rollen door tips via Meld Misdaad Anoniem. Op 21 oktober 2019, 4 november 2019 en op 3 januari 2020 zijn Meld Misdaad Anoniem-meldingen bij de politie binnengekomen, waarin gemeld werd dat de 27-jarige man handelde in drugs. In december 2019 heeft een informant van de Criminele Inlichtingen Eenheid de informatie verstrekt dat verdachte op dat moment één van de grootste drugsdealers in Zwolle is.

Op 17 februari 2020 heeft in een ander politieonderzoek een getuige ook verklaard dat verdachte in drugs handelt. Op grond van deze informatie startte vervolgens rond 14 april vorig jaar een onderzoek naar de 27-jarige man, onder de naam Semita. Daarbij is hij – onder meer –  stelselmatig geobserveerd, zijn verschillende telefoonnummers afgeluisterd en zijn afnemers van cocaïne als getuigen gehoord. Ook was er een zogenoemde pseudokoop.

Het hele verhaal lezen? Word lid van De Stadskoerier Extra en mis niks!