Coronacijfers: opnieuw stijging zichtbaar

Van 51 mensen uit Zwartewaterland werd tussen 13 en 19 juli doorgegeven dat zij positief getest zijn. Dat blijkt uit het landelijke coronadashboard. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van een week eerder.

Want tussen dinsdag 6 en maandag 12 juli werden 33 mensen uit Zwartewaterland positief getest op het coronavirus. Hoeveel mensen er totaal getest zijn, is niet bekendgemaakt. Van de 51 mensen die positief getest zijn, is er niemand naar het ziekenhuis gegaan. De laatste keer dat iemand in het ziekenhuis werd opgenomen, was op 21 juni.

Proat van Eddy

Een half jaar geleden ben ik, zonder verplichtingen, de uitdaging aangegaan om columns te schrijven voor de Stadskoerier. 

Niet dat ik de journalist of schrijver wil uithangen, maar schrijven en daarmee mensen bereiken is hartstikke leuk. De commentaren ook. Daar moet je tegen kunnen. Dat gaat van 'je bent te hard' tot 'het mag wel wat scherper'. Ieder zijn meug. Soms gaat schrijven me makkelijk af. 

In de maand juni ben ik op pad geweest in Nederland. Op de fiets 1800 kilometer. Om de drie dagen een stukje op Facebook geplaatst. Fietsen door Nederland werkt inspirerend. Verhalen genoeg, veel te zien en een medereiziger die je "voedt" om de tekst en het verhaal rond te krijgen.

Eddy Beens schrijft een column in De Stadskoerier Extra. De hele column lezen? Word lid en lees alles.

70 inschrijvingen voor zestien woningen

Makelaar Bonthuis Vaartjes wees vorige week woningen toe aan toekomstige bewoners van het Wolweverskwartier. "Veel blije gezichten bij starters en doorstromers", laat de makelaar weten op social media. 

Er waren ook veel teleurstellingen. De belangstelling voor de huizen was namelijk 'enorm'. Meer dan 70 mensen hadden zich ingeschreven.