Versterking van de Stenendijk vervroegd

De versterking van de Stenendijk is naar voren gehaald ten opzichte van de eigenlijke planning. Een gesprek met de gemeente was daarvoor de aanleiding.

Die gaf aan dat er dringend wat moest gebeuren aan het fietspad, vertelt Dick van Pijkeren, projectmanager namens het waterschap in een online bijeenkomst over de versterking. Hij spreekt over een 'uniek stukje dijk'.

De dijk wordt versterkt met een elektrisch ingeslagen damwand. Die wordt in de dijk ingebracht.

Lees meer in De Stadskoerier Extra.


Verhuisbewegingen

Er vertrokken in 2020 meer mensen uit Zwartewaterland naar een andere gemeente, dan dat er vanuit andere gemeenten binnenkwamen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

687 mensen uit Zwartewaterland vertrokken naar een andere gemeente. Daarvan waren er 319 man en 368 vrouw.  Uit andere gemeenten kwamen er 663 mensen naar Zwartewaterland toe. Daarbij gaat het om 318 mannen en 345 vrouwen.

Meer hierover is te vinden in De Stadskoerier Extra.


Stadswandeling

Gert Jan Westhoff houdt op dinsdag 10 augustus een stadswandeling door historisch Genemuiden. 

De wandeling begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn 5 euro. “Tijdens de ongeveer anderhalf uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de historie van het tapijtstadje Genemuiden”, vertelt Westhoff.
Vooraf reserveren is vereist. Dat kan via 038-3857966 of de website westhoffboeken.jimdofree.com.