Alle woningen in toekomstige Knarrenhof verkocht

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Alle zestien woningen zijn verkocht: de bouw van de Knarrenhof in Hasselt kan in november van start. De toekomstige bewoners van het zogeheten Tijlshofje ontmoetten elkaar afgelopen vrijdag bij de Kalkovens.

"Dat was heel gezellig", blikt secretaris Albert Corporaal van de Vereniging Knarrenhof Zwartewaterland terug. "Ik geloof dat er voor de meeste mensen wel een klik was. Ze waren vrolijk en nieuwsgierig, maar het was ook wel een klein beetje spannend. Het komt natuurlijk wel wat dichterbij als je met je toekomstige buren kennismaakt."

En dat zijn mensen uit vrijwel alle windstreken van Nederland. "Ik geloof dat alleen Limburg niet vertegenwoordigd is", merkt Corporaal op. In eerste instantie was dat niet de bedoeling, zegt voorzitter Dick Bergman. "We hadden Zwartewaterlanders als de uitvalsbasis. Dat was de opzet."

En daar was ook volop animo voor. "Maar gaandeweg het proces en de vertraging die erbij kwam kozen sommige mensen soms toch voor Om de Weede. We kregen concurrentie van de vaart die er daar in zat."

Want er werden met stoom en kokend water projecten voor Hasselt Om de Weede in het leven geroepen, merkt Bergman op. "Voorheen werd er in Hasselt niet veel gebouwd, maar de laatste jaren natuurlijk wel."

Lees het hele interview met Corporaal en Bergman in De Stadskoerier Extra.