Belangstelling voor oude school

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Voor de koop van het pand met naam én adres Jan van Arkelstraat 5 zijn ‘een stuk of tien’ inschrijvingen binnengekomen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

Het was tot 31 juli mogelijk om een bod uit te brengen op het voormalige schoolgebouw. Het zijn voornamelijk lokale partijen die het pand op het oog hebben. Zij krijgen voor 1 oktober bericht van de gemeente.

"De gemeente is bereid om mee te denken over initiatieven om de locatie, binnen de opgenomen kaders in de brochure, te herontwikkelen", schreef de gemeente bij de aankondiging van de verkoop. Op het gebouw zit nu een maatschappelijke bestemming. "Denk aan onderwijsvoorzieningen, medische, sociale en culturele voorzieningen alsmede dienstverlening van overheidswege", legt de gemeente uit. Het is mogelijk dat die bestemming gewijzigd wordt. Tot in ieder geval 8 jaar na de verkoop toont de gemeente zich bereid met een inspanningsverplichting om medewerking te verlenen aan een nieuwe ontwikkeling. Dat zou wonen of wonen in combinatie met zorg kunnen zijn.

Op de locatie mogen maximaal 15 (zelfstandige) appartementen komen. "In het geval dat er aantoonbare niet-zelfstandige zorgwoningen of zorgeenheden worden gerealiseerd, kan dit naar boven worden bijgesteld." Meer lezen kan in De Stadskoerier Extra.