Op de pont

“In het buitenland wandelen we altijd, maar hier in Nederland gaan we op de fiets”, vertellen Jeanne en Machiel uit Gouda. Ze maken, met de fietsen, de overtocht op de pont.

Een dag eerder zijn ze met de trein vertrokken uit Gouda naar Amersfoort. “En toen zijn we naar Nunspeet gefietst, daar hebben we overnacht”, legt Jeanne uit.

Verder lezen? Word voor nog geen euro per week lid van De Stadskoerier Extra en mis niks!


Tiener Evangelisatie Activiteiten in een andere vorm 

De Tiener Evangelisatie Activiteiten (TEA) in Genemuiden hebben een andere vorm gekregen. Deze week is er weer een activiteit. 

“We hebben in de afgelopen twee jaar gebrainstormd over de TEA”, vertelt jongerenwerker Bart van ‘t Ende. “Dat komt niet door corona, want het is daarvoor al begonnen. Soms moet je activiteiten tegen het licht houden en er kritisch naar kijken.”  

De rest van dit artikel is te lezen in De Stadskoerier Extra.


Raadsvergadering in nieuwe stijl

De gemeenteraad stapt na de zomer over op een nieuwe manier van vergaderen. Dat moet ervoor zorgen dat de vergaderingen effectiever verlopen. De proefperiode duurt vier maanden. Betekent dat een verbetering?

Dat er wat moet gebeuren, is duidelijk. Al jarenlang loopt de agenda niet in de pas met een soepele structuur. Raadsvergaderingen die vlak voor een reces plaatsvinden, zijn vaak bomvol. Andere vergaderingen worden geannuleerd omdat er hoegenaamd niks te bespreken is.

Meer weten? Lees het in De Stadskoerier Extra.


Politie en brandweer naar het verkeerde adres gestuurd

Sirenes klinken door de straten van Genemuiden, woensdagavond. De brandweer rukt uit. Wie het persalarm bekijkt, ziet dat de brandweer in de Langestraat moet zijn. De straat doet z'n naam eer aan, want het is een lange straat.

En in verband met de privacy verschijnt er tegenwoordig geen huisnummer meer in het persalarm. Voor de plaatselijke pers is het dus even afwachten waar de brandweer naartoe gaat in de straat.

De brandweerlieden gaan naar de Langestraat, maar een kwartier later blijkt dat ze op in de verkeerde straat staan. 

Meer hierover in De Stadskoerier Extra.