Afbeelding
Archieffoto

September-kermis in Zwartsluis

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - De maand september begint in Zwartsluis met een kermis aan de Berkenlaan. De gemeente gaf daarvoor vorige week een vergunning af. De kermis in Hasselt gaat juist niet door (zie pagina 5 en 9).

De kermis in Zwartsluis vindt plaats van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 september tussen 14.00 en 22.00 uur op de gebruikelijke locatie aan de Berkenlaan.

Organisator Harm Folkerts heeft er zin in. In overleg met de gemeente Zwartewaterland en de Oranjevereniging kwam hij tot de datums in september. "Je hebt deze week het WaterMuzeFestival en nog wel wat meer activiteiten. Vandaar dat we nu voor september hebben gekozen."

En dat zorgt wel voor variatie. "We hebben nu een iets andere kermis dan anders", vertelt Folkerts. "Er zijn een paar andere exploitanten, omdat sommige vaste nu op andere plekken staan. Maar elk nadeel heeft z'n voordeel." Zo komt er nu een zogeheten pusher naar Zwartsluis. "Dat is echt een grote stadspusher", zegt Folkerts. "En we hebben ook een hele mooie authentieke draaimolen."

Lees verder op pagina 3.