René van der Weij ziet 'goede
dingen' bij Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh) 

KRAGGENBURG - Dat Sportclub Genemuiden zaterdag met 1-4 verloor van IJsselmeervogels maakte hoofdtrainer René van der Weij niet eens zoveel uit. Veel belangrijker is dat hij progressie ziet bij zijn ploeg. “Ik heb goede dingen gezien. ’Ik vind ons fitter worden. Iedereen is goed aangehaakt en de sfeer is goed.” 

Van der Weij koos in deze voorbereiding niet voor de gemakkelijkste weg. Met Staphorst en ACV (derde divisie) en IJsselmeervogels (tweede divisie) strikte Genemuiden drie zware tegenstanders in de oefencampagne. “Ik wil me meten met dit soort ploegen. Het is een graadmeter hoe je ervoor staat." 

Volgens hem staat zijn ploeg er goed voor. “IJsselmeervolgels was een maatje te groot, maar we hebben zestig minuten goed meegedaan. Daarna zag je het kwaliteitsverschil. Spelers raakten vermoeid. Maar ik heb goede dingen gezien. We hebben een aantal kansen gecreëerd tegen een tweededivisionist. Dan moet je iets meer afdrukken."

Zoals gebruikelijk werd er ook dit keer in de voorbereiding gekozen voor een trainingskamp in Kraggenburg. Afgelopen vrijdag vertrok Sportclub Genemuiden naar Kraggenburg. Trainen op vrijdag en zaterdag dus een oefenduel op de fraaie grasmat van FC Kraggenburg tegen IJsselmeervogels. 

In de voorbereiding werd Sportclub Genemuiden geplaagd door personele problemen. Bij de eerste training brak Thijs Dekker zijn middenvoetsbeentje. Daarna raakte Jur van Dalfsen geblesseerd aan zijn knie. (Lees verder in De Stadskoerier Extra)