ZWARTSLUIS - De brandweermannen uit Zwartsluis kwamen maandagavond in actie in een weiland aan de Veenen. Daar lag een paard in het water. Met vereende krachten wisten de brandweermannen het paard uit de benarde positie te halen.
ZWARTSLUIS - De brandweermannen uit Zwartsluis kwamen maandagavond in actie in een weiland aan de Veenen. Daar lag een paard in het water. Met vereende krachten wisten de brandweermannen het paard uit de benarde positie te halen. Foto: Enrico Kolk

Sluziger brandweermannen redden zwemmend paard uit sloot

(door Enrico Kolk)


Alvorens de brandweerlieden in actie konden komen, werden zij aan een grondige inspectie onderworpen door de andere paarden in het grasland. Die volgden de brandweerlieden op hun tocht naar het te water geraakte dier. Daar eenmaal aangekomen, bleek de bevrijding nog geen sinecure. Verschillende brandweermannen moesten over de sloot springen om uiteindelijk in de goede positie te komen voor de bevrijdingsactie. Na verschillende pogingen lukte het desalniettemin om het dier uit het water te halen. Het paard werd vervolgens vrijwel meteen weer opgenomen in de rest van de 'kudde', die de reddingsactie van een afstandje bekeek.