Toch een beetje kermis bij Euifeest

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Het leek er even op dat het Euifeest dit jaar zou plaatsvinden zonder kermis. Hoewel er in Zwartsluis wel een vergunning werd verleend voor een kermis, leek het onmogelijk om datzelfde te realiseren in de Hanzestad. Maar er gloort hoop, volgens zweefmolenexploitant Roy Kraak.

Hij toog afgelopen maandag, met Henk-Jan Overmars in het kielzog, naar het gemeentehuis om daar te praten over een uitgeklede kermis. Alleen een zweefmolen moest toch lukken, was de gedachte. Kraak blikt positief terug op het gesprek dat hij daar had.

"Al vrij snel kwamen we erachter dat de neuzen allemaal dezelfde kant op stonden", vertelt hij. "We willen kermis. Of in ieder geval iets doen." En dat lijkt nu gelukt. Want de zweefmolen gaat er komen, daar is Kraak van overtuigd. "We zijn nu uit alle macht aan het kijken hoe we in ieder geval de zweefmolen een plekje kunnen geven", zegt de exploitant.

En dat neemt, volgens hem, al veel 'rompslomp' van een vergunning weg. "Je hebt niet meer met een kermis te maken, het is maar een enkele attractie. Een hele kermis wordt ‘m ook niet meer op deze termijn. Maar we gaan er voor zorgen dat de zweefmolen er komt te staan."

Waar de zweefmolen dan komt te staan, is nog niet duidelijk.

Verder lezen kan in De Stadskoerier Extra.