Planning Vaartweg

HASSELT - De Vaartweg in Hasselt gaat in september een week lang volledig dicht. Een week later is de weg ’s avonds en ’s nachts afgesloten. De gemeente wil de weggebruikers meer attent maken op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Ook is de weg toe aan groot onderhoud, volgens de gemeente. Begin september starten de werkzaamheden aan het weggedeelte vanaf de Zwartsluizerweg/Buiten de Venepoort tot en met de rotonde bij Om de Weede. De volledige klus duurt ongeveer vier weken. “Naast regulier onderhoud komen er snelheidsbeperkende maatregelen en een veiligere fietsoversteek”, meldt de gemeente. “In week 38 en 39 kunnen we forse verkeershinder, ook overdag, niet voorkomen."

De Vaartweg ligt binnen de bebouwde kom waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. “Door toepassing van maatregelen zoals een gekleurde middenstreep, kleurvlakken, een visueel smallere rijbaan en snelheidsremmers wordt de verkeersdeelnemer erop geattendeerd dat hij of zij zich op een weg binnen de bebouwde kom begeeft en zijn rijgedrag hierop moet aanpassen.” 

Planning van de werkzaamheden aan de Vaartweg en wegafsluitingen in september:

Maandag 6 tot en met zaterdag 25

Fietspad Erfgenamenwegje en Nadorsterrandpad zijn afgesloten, inclusief de oversteek over de Vaartweg. 

Maandag 6 tot en met vrijdag 17

Werkzaamheden op de Vaartweg aan de fietsoversteek Erfgenamenwegje. Werkzaamheden vinden in basis plaats buiten de rijbaan, waardoor beide rijstroken beschikbaar blijven. Op enkele momenten is meer werkruimte nodig en wordt 1 rijstrook afgesloten. Verkeer in beide richtingen kan dan om-en-om passeren onder begeleiding van verkeersregelaars. 

Maandag 20 tot en met zaterdag 25

Afsluiting van de Vaartweg tussen de kruispunten met de Buiten de Venepoort en de Telvorenstraat. Doorgaand verkeer over de Vaartweg is dan niet mogelijk.

Maandag 27 september tot en met zaterdag 2 oktober

Afsluiting van de Vaartweg tussen de kruispunten met de Telvorenstraat en de Zandvoortweg. Deze afsluiting is dagelijks plaats 19.00 tot 06.00 uur Vanaf vrijdag 1 oktober 19.00 uur wordt doorgewerkt tot zaterdag 2 oktober 16.00 uur. Doorgaand verkeer via de Vaartweg is dan niet mogelijk.

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Fietsverkeer wordt omgeleid via de route Telvorenstraat - Jennegiespad - Bolwerk - Erfgenamenwegje - Buiten de Venepoort en vice versa. Gemotoriseerd (doorgaand) verkeer kan de omleidingsroutes volgen via Zwolle (N331) of via Meppel (N331-N334-N375). Bewoners van de Nadorst kunnen de wijk wel verlaten.