Voormalig sportschoolhouder moet
van rechter dik 7.600 euro betalen

(door Enrico Kolk) 

HASSELT - Ibrahim Hadla, de voormalig uitbater van Multi Gym Hasselt, moet ruim 7.600 euro betalen aan de vorige eigenaar van de sportschool, Kick Harms. Dat heeft de kantonrechter vorige week besloten. Bovenop het bedrag, 6.618,94 euro, komen nog de wettelijke rente en procedurekosten.

Harms sleepte Hadla voor de rechter omdat die de huur van de fitnessapparaten niet betaalde. De rechter moest nu bepalen of Hadla de facturen voor de lease van de fitnessapparaten aan Harms moet betalen. 

Hadla zou de sportschool kopen van Harms en ervoor zorgen dat huur en lease over zouden gaan in zijn naam. Tot die tijd was Hadla verplicht om de huur te betalen, volgens de koopovereenkomst.

Hadla meende dat hij de lease niet hoefde te betalen. Reden daarvoor is dat Harms, volgens Hadla, gemaakte afspraken over het verstrekken van een lening van 1.400 euro niet is nagekomen en de overeengekomen korting van 150 euro niet in mindering heeft gebracht. 

De fitnessapparaten in de sportschool werden geleased door Harms, die ze weer verhuurde aan Hadla. Op de zitting werd aangevoerd dat Harms de leasetermijnen niet zelf aan Hadla had mogen declareren, maar dat hij de originele factuur van de leasemaatschappij had moeten doorsturen.

In maart dit jaar is de apparatuur opgehaald omdat de leasetermijnen niet werden betaald. Hadla bevestigde in de rechtbank dat hij in 2020 niets aan Hams betaald, maar...

Lees verder in De Stadskoerier Extra.