Toerist over Genemuiden: "Wat ziet het er allemaal schattig uit!"

(door Leo Polhuijs)

GENEMUIDEN - Af en toe stonden er de afgelopen week flinke plensbuien op het weermenu en de temperatuur liet ook wel wat te wensen over, maar toch is het vakantie en zoeken ook in Genemuiden dagjesmensen en toeristen leuke plekjes op. Die zijn er genoeg. 

Op de camperplek bij De Koppel staat de kampeerauto van M. Pape. "Ik ben niet eerder in Genemuiden geweest, maar het lijkt me een leuke plaats. Zometeen gaan we eens naar het centrum om de winkels te bekijken. De camperplek is goed en je kan er je accu opladen, ook al heb ik begrepen dat er niet altijd elektriciteit is. In Zeeland, waar ik vandaan kom, is het veel lastiger om camperplekken te vinden dan in de omgeving van Genemuiden, daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Zeeland is camperonvriendelijk. Voordeel van De Koppel is dat je niet hoeft te betalen. Ook ligt het lekker dicht bij de binnenstad, dat zie je niet overal. Een nadeel is dat de plekken wat aan de krappe kant zijn voor onze camper van zeven meter. Daarom heb ik de camper maar overdwars gezet en neem ik eigenlijk een paar plekken tegelijk in beslag, maar  er is nu toch ruimte genoeg. Als het druk wordt, zet ik hem wel recht." 

Pape vertelt dat hij al 33 jaar met de camper op stap gaat en momenteel heel Nederland doorkruist. "Vroeger werkte ik in de baggerwereld en was ik vaak maanden van huis. Ik ben er dus aan gewend om veel op pad te zijn. Met de camper hebben we diverse landen in heel Europa bezocht", aldus de Zeeuw, die maar al te graag poseert bij zijn trouwe vierwieler. 

Lees verder in De Stadskoerier Extra.