Leger des Heils gaat op zoek naar de verbinding met de buurt

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - “Het wordt het derde jaar dat we nu hier zitten”, zegt auxiliair-kapitein Willie Rouw-Bennink van het Leger des Heils. Dat zit nu 8 jaar in Genemuiden, waarvan ruim twee in ’t Kruispunt aan de Nieuwstraat.

Dat is op donderdagochtend, en vanaf deze maand ook op dinsdagmiddag, geopend voor bezoekers. Iedereen is dan welkom voor een kopje koffie of thee een luisterend oor of een praatje.

Verschillende mensen maken daar dankbaar gebruik van, merkt Rouw. “Het is wisselend, maar meestal loopt het aardig door met zo’n 10 tot 15 gasten.” Dat dat niet vanzelfsprekend is, is na 1,5 jaar corona wel duidelijk. “We zijn een tijd dicht geweest. Er was vrij veel corona in Genemuiden, dan heb je toch wel risico’s.” 

Maar inmiddels is ’t Kruispunt weer open. “Mensen vonden het fijn, die hadden het gemist”, blikt Rouw terug op de heropening. “Dat konden we aan de bezoekers ook merken.”

Regelmatig komen er nieuwe gasten. “Die komen ook weleens uit Kampen, het is niet zo dat iedereen uit Genemuiden komt.” Maar dat hoeft ook niet, vindt Rouw. “We zitten hier in de buurt, we geloven in de buurt. Iedereen is hier gewoon welkom.” 

Geloven in de buurt heeft voor haar een dubbele betekenis. “Je hebt niet alleen je geloof dat je uitdraagt in de buurt, maar je gelooft ook in je buurt, je hebt hart voor de buurt. We willen goede buren zijn."

Lees het hele interview in De Stadskoerier Extra van deze week.