Cingellandenpad

(door Anja Bos)

ZWARTSLUIS - De ontwikkelingen rondom het beweegpad aan de Weteringallee in Zwartsluis worden, geheel in stijl, gekenmerkt door volop beweging. Nadat in december 2020 het pad is aangelegd is het afgelopen voorjaar een werkgroep aan de slag gegaan om met ideeën te komen voor de inrichting van de omgeving van het pad. 

Bovendien werden buurtbewoners aan de hand van een zogenaamde ‘praatplaat’ betrokken bij de plannen. Dat alles heeft ertoe geleid dat nu een behoorlijk vast omlijnd plan klaar ligt om uitgevoerd te worden. Op vrijdag 17 september wordt een presentatie gehouden in jeugdsoos Eclusa aan de Cingellanden 1a. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.00 en 20.00 uur.

Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.


Restauratie orgel Zwartsluis voltooid

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Ja, het duurde lang. Eigenlijk had de restauratie in juni 2020 al klaar moeten zijn. Maar nu is het dan toch zover: het Knolorgel in de Hervormde kerk van Zwartsluis klinkt weer als een Knolorgel.

Lange tijd was dat niet zo. "Hasselt was het voorbeeld", legt organist Arjan Wegerif uit. "Dat is natuurlijk wel een heel andere kerk, met zo'n akoestiek. Maar de orgels van Knol klinken heel vol en helder. Dit orgel was dof en doods gaan klinken."

Lees verder in De Stadskoerier Extra.


'De Toppers'

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - "Iedereen doet mee”, zeggen Mariska Bakker en Tini Doorenweerd van MEE IJsseloevers. 

En daar zit nou net de crux in hun werk: voor sommige mensen is het net iets lastiger om mee te doen. Ook voor jongeren in Zwartewaterland.

Lees verder in De Stadskoerier Extra.