Appartementen in oude school

GENEMUIDEN - In de voormalige school aan de Jan van Arkelstraat komen maximaal vijftien appartementen.

Aannemer Karst van Dalfsen turnt het gebouw om tot een wooncomplex. “Een mooie nieuwe bestemming. Met de opbrengst kunnen we andere gemeentelijke panden extra ondersteunen en verduurzamen", vindt wethouder Slingerland.

Lees meer hierover in De Stadskoerier Extra.

Weinig succes voor voetbalploegen Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden verloor zaterdag uit bij HZVV met 2-0. DESZ leek op een goede competitiestart af te gaan: de ploeg uit Zwartsluis kwam tegen De Weide op een 2-0 voorsprong, maar zag de Drenten toch nog met 2-3 winnen. Olympia '28 begon de competitie met een 2-2 remise in Hulshorst.

Lees veel meer sportnieuws in De Stadskoerier Extra.

Alternatief voor Bokkentocht

GENEMUIDEN - SCEG en de Genemuider horeca organiseren ook dit jaar geen Bokkentocht. De coronamaatregelen voor de binnenruimtes maken dit nog lastig, vinden beide partijen. Een alternatief is er wel: op 19 november staat speciaal- en winterbieren op de agenda. Meer info over de nieuwe activiteit volgt nog.

Bosma: tijd voor bepalen positie

ZWARTSLUIS - Zwartewaterland moet bepalen welk soort gemeente het wil zijn. Dat zegt vertrekkend raadslid Margreet Bosma (CDA), wijzend op alle uitdagingen op het gebied van woningbouw, industrie en landschap.

Lees meer in De Stadskoerier Extra.