College: Rooksteiger Agnieten 'niet wenselijk'

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Het college van B&W vindt het 'onwenselijk' dat het Agnieten College de nieuwe steiger bij de vijver naast het busstation heeft gebombardeerd tot 'rooksteiger'.

Het college was er niet van op de hoogte, totdat de VVD vragen stelde. "Wij hebben naar aanleiding van uw vragen kennis genomen van de tekst in de oudernieuwsbrief van de school", schrijft het college in antwoord op de vragen. "Wij vinden de door de school aangewezen locatie niet geschikt."

Lees verder in De Stadskoerier Extra.


Geen bijdrage jongerenwerk meer aan brommernacht

ZWARTEWATERLAND- Het jongerenwerk levert geen bijdrage meer aan het brommerrijden in de nacht van Koningsdag. Dat is te lezen in het jaarverslag van het jongerenwerk. "Teveel risico's", luidt de boodschap.

Welzijn MensenWerk heeft bij de gemeente kenbaar gemaakt geen bijdrage meer te willen leveren aan het brommerrijden. "Deze jaarlijkse traditie brengt teveel risico’s met zich mee", legt Welzijn uit.

Lees meer in De Stadskoerier Extra.


'Einde van eindejaarsketen'

GENEMUIDEN - De coronapandemie zou weleens het einde van de eindejaarsketen ingeluid kunnen hebben. Althans, dat is te lezen in het jaarverslag van het jongerenwerk.

Het jongerenwerk heeft met de verschillende keten contact gehad die vorig jaar mee zouden doen met de eindejaarsketen. 

Lees het verhaal in De Stadskoerier Extra.


Tuinpad van mijn vader

Erik Driessen beschrijft in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld) wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland. Hij struint door Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zoek naar jeugdherinneringen en bijzondere geschiedenissen.

De Biestemerk gaat door, las ik in de krant van vorige week. Onmiddellijk stegen de dampen van de oliebollenkraam op naar mijn neus. Ik hoorde in mijn hoofd het geklingel van de zweefmolen.

Lees het in De Stadskoerier Extra.