Het tuinpad van mijn vader (41): Thuis in Genemuiden (slot)

Erik Driessen beschrijft in de rubriek Het tuinpad van mijn vader (uit Het Dorp van Wim Sonneveld) wonderschone en spuuglelijke plekken in Zwartewaterland. Hij struint door Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zoek naar jeugdherinneringen en bijzondere geschiedenissen. Dit keer het slot van een 41-delige serie.

“Als ik later voor De Stadskoerier schrijf, is mijn loopbaan mislukt”, klinkt het nog wel eens in mijn achterhoofd. Die zin vol misplaatste bravoure sprak ik ooit tegen een jeugdvriendin. Het was een tijd waarin ik werd meegesleurd door de gedachte dat het echte leven zich in pakweg Amsterdam, Parijs of New York afspeelde. Ik zag mijn toekomst buiten Genemuiden. Gerenommeerde kranten wachtten ongetwijfeld vol smart op mijn komst.

Na al die wandelingen over het tuinpad van mijn vader, geef ik dromen over een opwindend leven in metropolen en zonovergoten oorden definitief op. Ik hoor thuis in deze regio. En ik schrijf graag voor De Stadskoerier.

Erik Driessen schreef 41 weken lang over wandelingen die hij maakte in Zwartewaterland. Elk van die verhalen is verschenen in De Stadskoerier Extra. Deze verhalen teruglezen? Word lid en lees ze allemaal. 


Proat van Eddy 

(door Eddy Beens)

Het lijkt erop dat we van crisis naar crisis gaan in dit land. Onder het woord crisis vallen blijkbaar de kabinetsformatie en alles wat er mee te maken heeft, de scheiding en de relaties van Dre Hazes, alles rond corona en sinds deze week de energiecrisis en energiearmoede. 

Over de laatste twee wil ik het wel even hebben. We hebben ons als ‘steenrijk’ land een beetje afhankelijk gemaakt een soort ‘gassjeik’ in Rusland. Met steenrijk bedoel ik overigens niet dat iedereen het goed heeft. De inkomensverschillen zijn nog nooit ze groot geweest en welvaart is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast zijn de mensen in Groningen, ooit onze gasbron, nog steeds niet gecompenseerd voor hun bijdrage aan onze rijkdom. Die opbrengst is terecht gekomen in de zakken van de energiereuzen en in Den Haag.

Lees de hele column van Eddy Beens in De Stadskoerier Extra.


Slingerland opent Bovenkamer

HASSELT - Wethouder Maarten Slingerland opende afgelopen donderdag De Bovenkamer. Die zaal in het Teeuwland, bereikbaar vanaf de markt, is nu elke donderdagmiddag open.

Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra.