"Een dikkere trui aan en houtkachel lekker vol gooien"

(door Leo Polhuijs)

HASSELT -  De gasprijs rijst de pan uit. Veel huishoudens vrezen voor een fors hogere energierekening. Veel mensen zijn driftig op zoek naar alternatieve energiebronnen. Zonnepanelen en houtkachels winnen aan populariteit.

Hasselter J. Hendriks weet waar hij over praat. Hij was in zijn werkzame leven namelijk servicemonteur. "Ik kwam bij mensen thuis en adviseerde dan over de verwarming en het energieverbruik. Zo voerde ik metingen uit om te achterhalen wat het energieverbruik was en of dit lager kon. Waar mensen bijvoorbeeld nooit aan denken, is dat je de ventilatieroosters open moet houden. Anders krijg je condens en dan wordt het koud. Niet goed voor de energierekening."

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Geweld van alle tijden

(door Erik Driessen)

“Dat gebeurde toch vrogger niet?”, hoorde ik thuis vaak verzuchten. Dan las iemand de krant en lispelde alle baldadigheden van de jeugd van tegenwoordig op. “Dat gebeurde vrogger wel”, had ik nu ongetwijfeld gezegd. Na een jaar archiefwerk voor De Stadskoerier Extra is me duidelijk dat zinloos geweld en nutteloos vandalisme ook in de 19e eeuw schering en inslag was.

Neem nou die ‘burger jongeman van onbesproken bedrag, vlijtig en eerlijk in zijne maatschappelijke betrekking’ uit Zwartsluis. Die wilde met zijn meisje naar de kermis toe, maar hij mocht deze dienstbode van de heer Van A. niet van huis halen. 

Lees meer in De Stadskoerier Extra

Gemeentebelangen doet niet meer mee aan verkiezingen

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Gemeentebelangen Zwartewaterland doet in maart volgend jaar niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij zit nu nog in de gemeenteraad met 1 zetel.

"We vinden het jammer", zegt huidig fractievoorzitter Roel Withaar. "Maar wegens gebrek aan aanvulling op de kieslijst lukt het niet meer."

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Hooibergenterrein

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De gemeente is zich nog steeds aan het herbezinnen op het Hooibergenterrein in Hasselt. Wel gloort er hoop: er is een mogelijke partner gevonden om 'iets' op het terrein te gaan doen. Meer nieuws daarover volgt in februari.

Onderzoeksbureau Boei doet, in samenwerking met de werkgroep HooiDelta, onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen met het terrein.

Lees verder in De Stadskoerier Extra