Hans Roeland keek terug op een 'redelijke' wedstrijd van zijn ploeg tegen ESC.
Hans Roeland keek terug op een 'redelijke' wedstrijd van zijn ploeg tegen ESC. Foto: Wim Poelhekken

Remiserend Olympia'28 toont veerkracht in wedstrijd tegen ESC

(door Gerard Meijeringh)

ELBURG - Olympia’28 en ESC hebben zaterdag het publiek weten te vermaken. De toeschouwers zagen tijdens deze levendige wedstrijd zes goals en maakten kennis met de veerkracht van Olympia’28. De ploeg uit Hasselt boog een 3-1 achterstand om in een 3-3 gelijkspel.

Olympia’28 was in het eerste kwartier de betere. Toch kwam de ploeg gelukkig op voorsprong. De goalie van ESC verkeek zich op een indraaiende vrije trap van Brian Snijder. Vlak daarna leek Olympia de 0-2 te maken, maar net toen Ruben Willems de bal binnen wilde schieten, floot de scheidrechter af. Jeffrey van de Belt zou een overtreding hebben gemaakt. Het tweede Olympia-feestje ging dus niet door.

Na deze tegenvaller gaf Olympia het heft uit handen. In de 20ste minuut kwam ESC langszij via een uitval. Donny Mulder schoot raak, maar keeper Luuk Dorland ging niet vrijuit. Daarna bleef het fellere ESC de betere ploeg. Olympia probeerde het met lange ballen, maar het lukte de bezoekers niet om de bal vast te houden. In de 35ste minuut kwam ESC op 2-1, waarbij Olympia organisatorisch niet goed stond.

Na rust was Olympia in de eerste 25 minuten heer en meester, maar dat leverde geen goals op. De ploeg raakte paal en lat en Jeffrey van de Belt liet een grote kans liggen. In de 65ste minuut wist ESC wel weer te scoren.

Olympia kwam snel met een antwoord. In de 66ste minuut scoorde Bram Haasjes. Vanaf zo'n 25 meter verschalkte hij de keeper met een fraaie lob. Daarna ontstond een open duel. Olympia wist nog een keer te scoren en een punt veilig te stellen. In de 85ste minuut ging Bertus Finke alleen op het doel af, maar de goalie bracht redding. In de rebound kopte Jeffrey van de Belt de 3-3 binnen. In de resterende minuten kwam Olympia nog een keer goed weg, toen ESC een grote kans liet liggen.
"De 3-3 was een terechte uitslag. We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld met een heel jong team. We hadden met Bram (Haasjes, red.), Henk (van den Berg, red.) en Ruben (Willems, red.) drie jongens van zeventien in het veld staan', aldus een tevreden Olympia-trainer Hans Roeland.