Raadsleden en initiatiefnemers Astrid Dijkstra (PvdA) en Tamme Spoelstra (ChristenUnie) geven alvast het voorbeeld.
Raadsleden en initiatiefnemers Astrid Dijkstra (PvdA) en Tamme Spoelstra (ChristenUnie) geven alvast het voorbeeld. Foto's: Enrico Kolk

Zwartewaterland doet volgend jaar mee aan NK Tegelwippen

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - De hele gemeente kan er volgend jaar aan meedoen: het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Een motie daarover werd donderdagavond aangenomen door de gemeenteraad. Astrid Dijkstra (PvdA) kwam met het voorstel en samen met aangesloten initiatiefnemer Tamme Spoelstra wipte ze alvast wat tegels.

In omliggende gemeenten is het al een tijdje gemeengoed: het NK Tegelwippen. Inwoners worden geënthousiasmeerd om tegels in hun tuin te verruilen voor groen. Zwartewaterland deed tot op heden nog niet mee, maar volgens Dijkstra is het broodnodig. "We zijn de meest versteende gemeente van Nederland", merkt ze op. "En dit is dan een ludieke vorm, maar het werkt toch. Sommige straten hebben het al spontaan gedaan, nu moeten we het met de hele gemeente gaan doen. Dus mensen kunnen nu alvast gaan nadenken wat ze gaan wippen."

Het NK Tegelwippen is een wedstrijd tussen gemeenten. Een half jaar lang strijden zij met elkaar: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen?
De wedstrijd liep dit jaar van 30 maart tot en met 30 september en er deden 81 gemeenten mee. Komend jaar staat Zwartewaterland ook bij de deelnemers.

Lees verder in De Stadskoerier Extra.