Sportclub Genemuiden heeft de periodetitel binnen en viert feest.
Sportclub Genemuiden heeft de periodetitel binnen en viert feest. Foto: René van der Weij

Eindelijk weer prijs voor Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - De supporters van Sportclub Genemuiden hebben er best wel een tijd op moeten wachten, maar zaterdag weet Sportclub Genemuiden weer eens een prijs binnen te halen. Een 2-1 overwinning op SDC Putten is goed voor het binnenhalen van de eerste periode. Met dank aan Kay Velda. Op fraaie wijze krult hij de bal in de 75ste minuut in de hoek uit een vrije trap.

In 2014 werd voor het laatst een prijs gepakt door Sportclub Genemuiden. Op 10 mei 2014 werd ACV met 3-0 verslagen en pakte Sportclub Genemuiden de titel in de hoofdklasse C. Na ruim zeven jaar is het weer prijs.
"Dat verdienen de club, de supporters en deze groep. Het mooie is dat de groep het op eigen kracht heeft gedaan. Straks spelen we sowieso nacompetitie. Hoe mooi is dat?”, besluit een lachende Van der Weij.

Lees verder in De Stadskoerier Extra



SDC Putten blijkt zaterdag een taaie tegenstander. De tegenstander staat derde van onderen als het begint aan het duel met Sportclub Genemuiden, maar dat is niet te zien. De ploeg maakt een goede indruk. In het eerste kwartier is het zelfs de betere ploeg zonder veel te creëren. 

De eerste kans is voor Sportclub Genemuiden. Arend van de Wetering schiet over. Een minuut later is er de eerste kans voor SDC Putten, maar Armando van Breda komt niet verder dan een slap schot. Sportclub Genemuiden komt beter in de wedstrijd. Jens Jurn Streutker kopt over en na een goede corner van Kay Velda schiet Lars Miedema bij de tweede paal in het zijnet. Niet veel later schiet Rens van Benthem net naast.

Na ruim een half uur zet
Matthias Breman met een mooie crossbal Osama Ben Kaddour aan het werk. Die draait en kapt en schiet voorlangs. Vlak voor rust lijkt Sportclub Genemuiden op voorsprong te komen als Jens Jurn Streutker raak kopt uit een vrije bal van Nouredinne Boutzamar, maar de treffer wordt afgekeurd.

Vlak na rust raakt Osama Ben Kaddour de paal. In de 52ste minuut komt Sportclub Genemuiden op achterstand. Een vrije trap van Lucas Veenendaal vliegt binnen, nadat de bal nog licht wordt aangeraakt. Een tegenvaller voor Sportclub Genemuiden, maar al snel is de schade hersteld. Een vrije bal van Kay Velda wordt verlengd door Jens Jurn Streutker, waarna Lars Miedema bij de tweede paal toeslaat. 

In de 73ste minuut schreeuwt Sportclub om een strafschop, maar de arbiter wil er niets van weten. Twee minuten later komt het mooiste moment van de wedstrijd. Vanuit een moeilijke hoek krult Velda de bal schitterend in de hoek. Een prachtige vrije trap. Daarna verzuimt Sportclub Genemuiden om verder weg te lopen. Sijmon Eenkhoorn knalt de bal keihard tegen de lat. Het maakt niet uit. Ook niet dat concurrent Urk in de slotfase toch nog wint bij Swift (2-3). 

De eerste periode is binnen. Extra individuele kwaliteiten bij Sportclub Genemuiden geven de doorslag in het duel tegen SDC Putten. “Dat klopt”, zegt Sportclub-trainer René van der Weij. “Wij kunnen voorin het verschil maken en maken genoeg goals. SDC Putten niet”, aldus Van der Weij, die ook de nadruk legt op het collectief. “Dit is zo’n fantastische groep. Van de nummer 1 tot 20. Iedereen gaat ervoor en we laten elkaar niet zakken.”

Kay Velda sluit zich daarbij aan. “Ik zit lekker in m’n vel en heb het goed naar de zin hier. De club en het team zijn goed voor mij. Het voelt heel vertrouwd. Ik zit hier nu voor het vierde seizoen. Eerder hadden we ook kwaliteit, maar toen lukt het steeds net niet. Nu hebben we een binnen en buiten het veld een hechte groep met spelers die voor elkaar willen werken. We zijn met z’n allen één groep.”

In 2014 werd voor het laatst een prijs gepakt door Sportclub Genemuiden. Op 10 mei 2014 werd ACV met 3-0 verslagen en pakte de club de titel in de hoofdklasse C. Na ruim zeven jaar is het weer prijs.
"Dat verdienen de club, de supporters en deze groep. En het mooie is dat de groep het op eigen kracht heeft gedaan. Straks spelen we sowieso nacompetitie. Hoe mooi is dat?”, besluit een lachende Van der Weij.